“Mil gràcies a tots els flequers que he conegut, sempre he procurat ser una esponja i aprofitar tots els consells dels bons professionals.

Gràcies a tots ells vaig crear Triticum que és i serà la meva experiència sobre el pa.

Gràcies per deixar-me gaudir del que més m’agrada”

Xevi Ramon

Mestre Artesà Alimentari, gerent i creador de Triticum, on fa el pa per Alta Gastronomia, amb clients de primera línia i reconeguts mundialment, amb una extensa formació en els millors obradors nacionals i internacionals. Formador de forners i pastissers i guanyador de diferents premis gastronòmics.

Camí

Va néixer un 20 de novembre de 1974, i resideix a Vilassar de Mar (Barcelona).

Professionalment es va formar àmpliament en el sector de la fleca i la pastisseria a l’escola Vapor Llonch i en diversos cursos impartits pel Gremi de Flequers, on va tenir la sort de poder ser deixeble de professionals com Manel Cortés. També es fa formar pel Gremi de Pastisseria de la Província de Barcelona, on va aprendre el sistema que s’utilitza en l’alta pastisseria, la rigorositat, l’estructuració de l’obrador, l’ordre i el compromís amb l’ofici. Va passar diverses estades a França formant-se en els millors obradors de forns del país i experimentant amb els ferments líquids levain. També va aprendre amb grans mestres xocolaters com Philippe Urraca.

El seu bon fer i professionalitat li ha permès ser formador de formadors i assessor en panificació en diverses empreses punteres del sector, com la Farinera Morató on va observar a la planta pilot que la base d’un bon pa és la farina, i va realitzar anàlisis de la seva composició i reaccions. L’oportunitat d’assessorar a moltíssimes empreses li va permetre observar i crear la seva pròpia idea de l’obrador ideal.  També ha col·laborat en la indústria de la maquinària com a assessor en panificació, assistint a diferents fires de maquinària per a l’elaboració de pa a Xina i Estats Units.

Ha col·laborat amb prestigioses revistes com Molinería y Panadería. Ha guanyat diferents premis i concursos de fleca, brioixeria, entrepans i inclús de pastisseria.

Actualment dedica tots els seus esforços i coneixement a liderar el seu projecte personal, Triticum, empresa avantguarda en el sector del pa precuit per l’alta gastronomia que va iniciar el seu camí el 2006, i juliette el seu forn de pa a Vilassar de Mar.

Ètica

En Xevi Ramon Simon sempre ha estat segur de la seva vocació. Des de molt jove va desestimar altres camins i va seguir amb la professió dels seus avis. Va començar a estudiar i de seguida va compaginar les hores de classe amb les nits en vela a l’obrador. Allà va posar en pràctica tot allò après en els seus estudis i va conèixer la professió, observant i escoltant els flequers fets a sí mateixos, entenent que tot no s’aprèn a les aules.

Aquesta experiència li ha proporcionat un respecte molt profund per la professió i per tots els professionals que es dediquen a fer pa. Perquè en Xevi té molt clar que ell es dedica plenament a fer pa, però pa de qualitat, en un diàleg sincer amb el seu client, al que ofereix tota la veritat d’aquest producte.

Rebost-juliette-forn-pa-2
Rebost-juliette-forn-pa-5
Rebost-juliette-forn-pa-4